lokalita Horní Loučky, okr. Brno - venkov
účel bydlení
charakter novostavba
projekt 2012
investor soukromá osoba
náklady neuvedeno

Jižní svah s výhledem na  železniční viadukt nad údolím říčky Libochovky spojující jihovýchodní vrcholky Českomoravské vrchoviny je situován na okraji obce Horní Loučky. Konfigurace terénu předurčila výškové řešení domu s posunem částí podlaží, který vyrovnává centrální otevřené schodiště. Obytný prostor s obývacím pokojem s vazbou na jídelnu, kuchyň obmyká ze dvou stran velkou zastřešenou terasu, která i díky maximálnímu prosklení z jihu a jednotnému řešení podlahy propojuje vnitřní a venkovní prostor  v jeden celek. Novostavba se tváří jako kontrastní lehká černá přístavba na bílém základu připojena ke klasickému domu se sedlovou střechou s lícovým zdivem a taškami. Plechový obklad v tmavém odstínu je typický též pro jižní vikýř a vstupní portál a odráží se na řešení garáže umístěné ze severu a společně s lícovkami se odráží v interiéru. V přízemí je vedle příslušenství umístěn pokoj pro hosty, v podkroví ložnice rodičů a dětský pokoj s exponovanými výhledy a společnou terasou s vazbou na koupelnu a prostornou šatnu. Spolupráce na projektu: ing. arch. Zdeněk Dvořáček,  ing. Vlastimil Bárta (statika).

mendlovo náměstí 1a, 603 00 Brnodavidek@arch.cz